January 22, 2015

pengalaman anak kembar


Owh lupe nak update kat blog..my sis dah pon selamat lahirkan 1st baby mereka 23 october 2014 baru ni..Alhamdulillah..setelah 7 tahun kot menunggu...semua family members rase sangat teruja dengan baby baru dia..and sangat bersyukur...comell pulak tu..and its a boy...Anas...simple kan nama dia..heee

owh back to the post...macam aku beranak kembar je kan..tengok gambar tu..macam kembar tak..hahaha...

Sepanjang january ni gie tolong kakak jaga Anas...wahhh...mencabar kauuu jaga anak kecik ni..biasa handle sorang baby je kan...hehe...pastu plus dengan si abang and kakak..waalaaweeiii....hahha

Bila jaga sendiri mereka ni kan terpikir la camane la orang kat taska sorang tu limit 4-5 baby eh..aku dua nie pon dah haru..
😅😅

Biasanye Ardini bangun awal..kadang tu pukul 7 dah bukak mata..so dia nak.main-main dulu...layankan dia kejap pastu mandikan dia sementara Anas tido lagi..tapi ada jugak gie setelkan anas dulu sebab dia buat sambal kuning..hahaha...si abang ngn kakak pulak bila diaorang bangun and if masa tu ardini dan anas okey je so i terus mandikan abang and kakak..papepon nak kena utamakan baby sebab yang besar ni dah bole cakap and paham apa yang kita bagitau kan...

Mood baby takkan selalu okey ye.. haaa..part yang mencabar and terasa diri ini diuji...bila dua2 dah kenyang..dah tukar pampers..tapi dua2 nak duk atas riba...haaa...bila keduanya menangis masa tu baru rase berpeloh kelam kelibut...hahaha..papepon kena cool down...cuba selang seli pujuk...bila time diaorang tido bole la nak makan ke..nak buat housework ke...owhh kita kena mandi before mereka bangun ye..kalo tak memang tak sempat..pastu dengan keadaan badan tak mandi nak handle kids and babies..best ke?haha...

Baru tau camane la ade anak kembar...memang nak kena ade assistant kot...kalo takde pon incik suami memang kena mainkan peranan yang sangat besar...kalo tak rumah memang huru hara..tak sempat weiii...nak masak pon tak sempat...dah sorang nak handle semua kan...nak bangun malam lagi...salute lah korang yang dapat jaga anak kembar sorang2..heee...

Done celoteh pasal anak kembar ni...hehe....Alhamdulillah dapat jugak merasa dapat anak kembar selama sebulan ni..hehehhe...



1 comment:

  1. Sy ank sorang ni pn mcm xckup tgn nk hndle sume..

    ReplyDelete

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



**MuhammaD ArsyaD bin ShahruL AzuanDi**BoRn On 12 Sept 2010**3.09 kG**
**NuR AmaNi binti ShahruL AzuanDi**BorN on 07 Nov 2011**3.11 kG**
_____________________________
[SPECIAL DATE]
** 26 August 1985_sEe tHe woRld..Alhamdulillah..
**30 May 2009_Change ThE StaTus To MrS HaZirah..
**12 Sept 2010_Be A IbU to My KiD..
______________________________
HOME SITEMAP DISCLAIMER