March 6, 2013

CuTi - CuTi PeNang

wahhh...baru nak update!!!ingat housewife nie free jee manjang...susah jugak nak amek masa yang betol2 lapang nak update blog nie...hahahaa...kena tunggu si Amani tu tido..kalo tak silap haribulan Amani yang update blog ibu..hahaaa....ok jugak tuu..heeee....

owh ini punyer holiday masa cuti raye cina hari tu...kitaorang bertolak hari Jumaat 08 Feb 2013...pagi tu attend kenduri kawen dulu...after solat jumaat tu pon sempat lagi pergi kenduri kawen yang lain plak...agak lewat petang baru bertolak...sampai penang dah tengah malam kott...hahaaa....budak2 kecik nie dah biase travel so tak de la risau sangat...heee... =)

hari sabtu tu kuar jenjalan di pulau...owh lupe nak bagitau..kitaorang menginap kat umah adik incik suami kiter..diaorang pon anak dua...Adam Firdaus n Alif Ziyad... =) hari pertama kitaorang jenjalan di Bukit Bendera...this is not my 1st time there...dulu mase sekolah menengah pernah wakil koir sekolah n bertanding kat pulau pinang...heee...mase duk UUM join kelab kenu...pastu join aktiviti berkenu keliling pulau pinang...wahhh bestt sangat!!memang kami berkayak je...3hari 2malam...satu pencapaian yang sangat bestt lahh...alhamdulillah berjaye!!sebab ada yang kayak terbalik...partner mabuk...so diaorang kena naik bot lah...rindu zaman itu...heeeee....rindu kat kawan2 lama...ramai yang dah kawen...beranak pinak dah pon..hihihi...back to the story..heee....lepas jenjalan bukit bendera pegi akuarium pulak...ok la jugak kat dalam tu cuma kalo tengok dari luar cam 'ni ker akuarium??'heee...biler dah masok bole tengok macam2 jenis ikan..kecik..besar...kalo bawak kanak2 riang mesti diaorang suker lah..heee....

The cousins...Adam n Arsyad

Amani yang masham n abang arsyad!!

the entrance...

us!!alamak!!tak nampak Adam!!
ader penyu bosar dalam nie!!heee
first time Amani n Arsyad nek ferii..heee
 Hari Ahad pegi shopping serba sedikit...heeee....alhamdulillah.... =) 

ada kat satu shopping complex kita bole tinggal anak main kat dalam...tak ingat dah brape ringgit...soo bajet la kan nak tinggal arsyad...nampak cam okay je main ngan adam tu...so me,asben n amani pegi la kat tempat lain...tak lama lepas shopping sikit2, nampak lah ayah ngah bawak arsyad kat kitaorang...rupenyer budak tu nangis tak nampak ibu n ayah...hahhaaa...apeelaa arsyad nie....hihi...




hari isnin bertolak balik ganu...macam tak puas lagi jenjalan..hahahaaa.....lain kali pegi lagi eh incik asben...heee... =) 

kami di puncak Grik..
 best kan kalo bab jenjalan nie..heee...cant wait our big holiday this september....heee...dalam Malaysia lagi ye so tak yah nak teka2 outside Malaysia..heeee... =) Alhamdulillah...daaaa....





 

3 comments:

  1. duk ganu gak ke mrs hazirah?kat mane?same lah kite...

    *follow sini jgk! tq sudi visit blog pinkycat:)

    ReplyDelete
  2. duk area bukit tunggal.. =)tq jugak ye.. =)

    ReplyDelete

  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



**MuhammaD ArsyaD bin ShahruL AzuanDi**BoRn On 12 Sept 2010**3.09 kG**
**NuR AmaNi binti ShahruL AzuanDi**BorN on 07 Nov 2011**3.11 kG**
_____________________________
[SPECIAL DATE]
** 26 August 1985_sEe tHe woRld..Alhamdulillah..
**30 May 2009_Change ThE StaTus To MrS HaZirah..
**12 Sept 2010_Be A IbU to My KiD..
______________________________
HOME SITEMAP DISCLAIMER