Mar 2, 2017

New Beauty Consultant with Mary Kay

finally i made the decisions!


sebab apa terjebak dengan Mary Kay?

1) nak kulit wajah yang sihat
2) dalam masa yang sama nak tolong others jugak supaya mereka tahu pentingnya kecantikan yang asli
3) more me time!

kalau nak kekal kulit sihat kenalah tahu caranya..kena tahu produk apa yang kita guna..kena tahu kandungan dia..jangan salahkan produk kalau lepas 3 bulan muka jadi menggelupas, berjerawat...sebabnya apa?kita pengguna nie sepatutnya kena ada ilmu jugak sebelom mencuba sesuatu produk itu..bukan main beli je..

haritu dah tahu cara nak cuci muka..sapu krim macam mana..so nanti boleh belajar lagi dan lagi..excited sebab nak buat kat muka sendiri kan nanti..hehe


nak tahu macam mana nak kulit sihat & cantik?

whatsapp 013 9219135
New Beauty Consultant
hazirah mohd

Feb 28, 2017

Pengorbanan demi Kebahagiaan

tak semua orang nampak apa yang kita korbankan..

tak semua orang paham apa yang kita lepaskan..

demi kebahagian bersama, kita sanggup mengalah..kita sanggup kehilangan...walaupun perit..mengharapkan itu yang terbaik..mengharapkan ada yang berterima kasih..

namun mereka buat tak endah sahaja..seolah-olah kita ini tunggul..seolah-olah perasaan itu sudah mati...kenapa?sebab mereka tak paham dan takkan tahu apa yang kita rasa..

usaha..tawakal...doa...berserah...

demiMu aku melepaskan semuanya..untuk sesuatu yang tak pasti...

Feb 18, 2017

Quote of the day


Assalamualaikum & salam semua...😘😘

dapat inspiration bagi quote ni :

PEOPLE KEEP TALKING & ME JUST DO IT!

inspiration from my daily routine..haha!

dalam pada kita tak sedar, someone talk about us!kita tak tahu story apa yang menarik pasal kita yang orang bualkan..kita takkan tahu!its lumrah kehidupan!people will keep talking about us!tak kisah kita dah buat 1001 kebaikan then tetiba kita buat 1 kesalahan..orang akan judge kita seperti kita seorang yang sempurna!

apa yang penting!just do what you love to do!

love,
hazirah

Feb 15, 2017

Welcome to Mary Kay!


salam u ols!

finally, i make the decisions!(sorry english tak power, tapi nk tulis english) haha!

haritu bila test produk mary kay, i ols dah tangkap cintan dengan krim dia, bedak, lipstik..best u ols pakai sebab rasa sangat ringan..selesa nak keluar jenjalan..

so i ols decide nak sign up member lah!

there are some reasons why i sign up with mary kay :

1 ) good product! 
2 ) affordable 
3 ) long lasting
4 ) inspiration 
5 ) dapat buat duit jugak!
6 ) more me time!

next update will story mory more and more about Mary Kay...harap ada yang sudi baca..hahaha

Feb 12, 2017

Teknik Urutan Muka

korang selalu buat urutan muka tak?khamis lepas aku ada belajar cara nak bersihkan muka dengan betul..ada cara dan teknik rupanya..so aku amal buat teknik yang di ajar tu..harini ni dah 4 hari aku cuci muka dengan cara yang betul..mesti korang nak tahu kan apa hasilnya..hehe..nie bukan sindiket menipu untuk lariskan barang jualan ye..sebab aku belom start dengan Mary Kay lagi..cuma aku apply ilmu yang aku dapat dari beauty consultant mary kay khamis lepas..

aku share the results yang bagi aku sangat positif..kulit muka aku rasa lembut, anjal, rasa best!sebelom nie tak rasa macam ni tau lepas cuci muka...sekarang bila guna teknik yang betul, nampak lah kesan dia..

nak tahu caranya?whatsapp je k..
0139219135

yang penting korang cuci muka dengan jari jemari je tau!lembut je gosok..tak boleh nak sental kuat-kuat..


gambar kredit to google

aku masih dalam pertimbangan sebenarnya nak sign up with Mary Kay...tapi aku memang dah fall in love dengan cream muka, bedak & lipstik Mary kay..aishhh...moga tidur malam ni dapat petunjuk..hehe..manalah tau mimpi drive pink car yang Mary Kay sponsor tu ke..mana tau kan..haha

so itu jelah bebelan malam ni..
goodnight!

Sutera Terengganu New Design Hot!

korang kena tengok design baru ni!!

tuan tanah pun goyah tengok!haha


kalini banyak jugak designer buat design abstract + corak motif bunga..


material kain sutera nie crepe..tahan kedut..sejuk je pakai..bukan jenis sutera yang belum pakai, kedut dah seribu tu..haha..


warna semua canteq!!untuk korang yang suka pastel colours pon ada...nak warna gelap, cerah, terang..semua ada..cumanya kena cepat booked..sebab setiap design limited to 1 pieces only!


setiap design exclusively dilukis tangan..walaupun nampak sama tapi bila di teliti, banyak bezanya..


design kami letak batu kat bahagian depan baju & lengan..but dont worry!senang je nak handle kalau nak cuci & iron..


ada banyak lagi design & warna!

fast response whatsapp 013 9219135

nanti kita bagi special discount!hehe

korang boleh jenguk jugak kat 
instagram : @suteranur 
atau 
facebook : Sutera Nur


Feb 11, 2017

Batik Caftan Blouse

lama tak update online bisnesku kat blog!selalu alasan tak sempat!haha..

okeh!

new arrival in our online store Sutera Nur!Caftan Blouse Batik..soo canteq!exclusively hand design tau!limited 1 pieces for each design..


kita up gambar yang dah sold!

owh!size dia FREE SIZE..kat bahagian dalam ada tali..boleh adjust ikot size badan..boleh fit to xxl..

more pictures and design do follow our Instagram : @suteranur or our facebook page : Sutera Nur

nak whatsapp terus pun boleh!
013 9219135

nanti kita update kalau nak join dropship pulak!