Apr 17, 2017

Nenas Madu Johor

menarik tak tajuk post petang ni?jangan mengidam pulak!haha


storynya begini...haritu on the way balik dari rumah adik ipar kat Kemaman ada singgah beli nenas kat satu hentian ni...kat area kertih..lupa nama tempat tu!haha...rupanya yang jual tu senior masa sekolah menengah dulu..hihi..kami pun borong lah!mertua pun sama!sedapppp...manis leting!


makan macam tu je!tak payah nak cicah apa-apa dah..

so semalam gie try open order..try post kat facebook..Alhamdulillah ada yang respon..hihi

nenas ni kawan amik dari Johor...fresh dari ladang tau!

in syaa Allah yang order sekitar kuala terengganu, hari rabu or khamis ni gee cod ye...

harga murah je RM 10 per pack...dalam 1 pack ada 3 biji nenas size besar or 4 biji nenas size kecik..rasa sama je..manisssss sangatttt!!


yang diluar kuala terengganu harap bertenang ye..hehe..kalau korang nak, boleh kumpul order..kita tengok macam mana..hehe

tak sabar tunggu nenas sampai!!

Review Downy Fabric Softener Parfum Collection

nak share dengan korang pelembut pakaian yang menjadi kesukaan gee sepanjang masa..haha...

tadaaaa....


tersusun downy!hahaha...

kenapa gee suka pakai downy?

sebab bau dia tahan lama...yang bestnya bila cuaca mendung ke hujan ke, baju tak hapak..tu yang best!kadang tu kalau bau hapak mesti nak kena basuh balik...huhu..so pakai downy jemur je bawah terik matahari ke, kat bawah bumbung ke, kat dalam rumah ke, bau tetap wangi!

yang gambar downy tengah-tengah tu downy untuk pakaian baby..gee guna since Aqil lahir..bau dia wangiiiiii sangatttt!!kadang guna jugak untuk pakaian kami..haha...sebab suka bau dia...

semalam ada promosi downy size kecik nie sebotol rm7.99...i amek dua..satu hijau..lagi satu gold...


kalau nak tanya gee suka bau yang mana, gee akan jawab semuaaaa!tengoklah botol tu..macam-macam warna gee beli...husband pun sama..suka bau downy..so senang lah kerja i!haha

bau semerbak satu rumah!sebab baju ada lagi dalam mesin basuh tu..belom jemur lagi..hahahaa..

my rating for downy?
kalau markah penoh 10 bintang, gee bagi 11 boleh?hahaha!

Apr 16, 2017

DAPAT REWARD DARI MARY KAY & TEAM

selamat petang semua!

jam 2 petang tempoh bertenang sikit sebab anak-anak dah makan..Arsyad dah pergi kelas kafa...so curi masa kejap update blog ye..hehe


kalini gee share reward & hadiah yang gee dapat untuk bulan lepas...sharing is caring tau!

nampak tak dalam gambar tu!hehe..Alhamdulillah dapat reward dari Mary Kay...dapat dari Sales Director Kak Ninie...dan juga Future Sales Director Meg ( Joja )..

bertambah koleksi lipstick...dapat lip liner...body lotion, body cleanser...best!best!best!

semua jenis bisnes yang kita buat, nak kena usaha...gee ada jugak buat bisnes kecik-kecik online jual baju, kain pasang, minyak kelapa dara...tapi apa yang gee dapat untung dari jualan yang dibuat..banyak sales, banyak untung..

bezanya dengan Mary Kay, banyak sales, banyak untung, banyak dapat reward, banyak dapat hadiah, banyak pengiktirafan yang kita dapat...ni lah salah satu sebab gee jatuh hati dengan Mary Kay..

bonus dia kita dapat lebih masa untuk diri sendiri..boleh buat skincare class..belajar pasal make up..belajar pasal penjagaan wajah...banyakkk sangat dapat ilmu dan gee masih baru so ada banyak ilmu lagi nak gali ni..hehehe

jom korang!!sekarang ada challenge pergi Hangzhou, China...challenge baru je start!kalau rasa-rasa berminat whatsapp gee k...

love,

Gee
013 9219135
Beauty Consultant Mary Kay

housewife routine

Assalamualaikum semua!

morning!apa cerita korang pagi ni?aku macam biasa punya rutin..pagi ahad yang indah..hari pertama sekolah untuk minggu baru....

wake up..mandi..solat...biasanya solat dengan si Aqil tu sekali..dia dah 7 bulan so agak merbahaya letak di atas katil tanpa pengawasan..katil baby?dia macam tau tau je kalau letak dalam baby cot tu!sebab biasa letak pastu tinggal buat kerja lain kan..so jarang jarang boleh lah letak..

pastu rutin kejutkan kakak dulu..sebab dia nak mandi 1st then baru abang...aku yang mandikan diaorang ni..bukan sebab manjakan ke apa ke..cuma kalau mereka ni mandi sendiri, yang sepatutnya mandi 5 minit jadi 15minit...daripada aku stress tunggu diaorang termenong dalam toilet baik aku mandikan..senang!

diaorang bersiap sendiri pakai baju sekolah..cuma sikat rambut tu aku & suami uruskan..kakak rambut panjang so aku setelkan..kemaskan rambut, pakai tudung..abang, bapak dia lah handle..hahaha..nak letak gel rambut ke apa ke..haha

selingan jarang jarang ada bila nak kena mandikan si Ardini tu jugak...orang sibuk nak siap kan kakak abang pergi sekolah dia pulak sibuk buat kek pepagi hari...so kelam kelibut kena setelkan jugak si Ardini tu!sebab nanti dia nak ikot ayahnya pergi hantar kakak abang..kang pakai mask pulak si ayah tu tahan bau!haha


lepas mereka keluar pergi sekolah, aku akan check phone dulu..tengok kot ada yang nk order barang ke, nak cod ke...pastu aku setelkan si Aqil..biasanya sebelum kul 8pagi Aqil dah siap mandi dah..bila husband balik dari sekolah barulah breakfast..kekadang dia breakfast kat office je..tapi kebanyakannya kat rumah lah..cuma kalau sempat masak, boleh lah breakfast dari air tangan isteri dia ni..kalau tak sempat dia bungkus je nasi lemak..haha

sebelum kul 10, aku buat kerja rumah yang memang nak kena buat!macam clear sinki, jemur baju..pastu tidokan si Aqil..sambil tidokan Aqil boleh lah aku update blog like im doing now!hahahahaha

Ardini tu pun nak kena layan jugak pada masa yang sama...kerja kerja lipat kain, bersih rumah aku curi masa mana yang ada...mainan yang sepah-sepah tu je kutip..sebab menyesakkan pandangan mata!hoho...

dah kul 10 aku start godek dapor..pikir nak masak apa...masaklah ikot mood aku..haha...sambil melayan si Ardini tu..kalau Aqil tidur senang lah nak masak...

menu?aku tak pandai masak pun..menu simple simple sudah!asalkan anak & suami makan!tu yang penting!haha


done masak baru aku boleh lipat kain..masa nilah aku boleh layan tv..tapi kalau aku malas nak melayan si Ardini tu aku bukak je kartun feveret dia..ampun ibumu ye...kalau dilayannya lambat lah siap sesi melipat kain tu..huhuhu..

budak budak tu balik sekolah kul 1pm...so kalau husband tak sibuk, dia akan balik amek..senang sikit tak payah aku nak berangkut si kecik 2 orang tu pergi sekolah...sebelom kul 1pm aku akan isi perut aku dulu....haha..sebab nanti nak urus diaorang pulak makan...

kul 1 lebih riuh rendah lah rumah ni..bonus kalau si Ardini tidur masa ni..hahahahaha...feningggg!

Ahad, Isnin & Rabu Arsyad ada kelas KAFA!so lepas husband hantar Arsyad, dia terus pergi kerja balik...petang aku amek...berangkut lah semua anak-anak masuk dalam kete..haha...kalau ada adik aku datang rumah, ringan sikit sebab dia boleh tolong amekkan...thank you mok ucu!

petang kadang aku terlalu penat..letih..so nak jugak tutupkan mata..rehat kejap...bonus kalau adik aku ada..sebab dia pun tolong tengokkan anak-anak..haha..again thank you mok ucu!haha

tapi hari tak seindah kita impikan...aktiviti petang biasanya aku lipat kain, ajar Arsyad buat homework..start 7pm dah sibuk sebab timing budak-budak nak mandi, makan....

kul 9pm aku dah hambat semua masuk tidor!haha...biasanya sekali dengan aku tidor sebab kepenatan di siang hari...hahahhaha....


jadi housewife memang penat!sebab kita nak kena beremosi dengan baik sekali..kalau emosi tak stabil mau jadi kes dera kat anak-anak!sebab tu penat..sebab nak manage stress tu..

yes!stress...anak-anak tu ujian yang sangat mencabar!kena sabar!tapi aku tak kuat jugak kekadang tu...aku cuba untuk jadi ibu terbaik untuk mereka...im trying my best okey kids!!

buat post ni hampir sejam tau!selingan tidurkan Aqil, layan Ardini main lah!baju tak jemur lagi ni!hahaha

okeh!done for now!

nanti aku update lagi k!

Apr 13, 2017

Toffee Creme Lipstick Mary Kay

korang!nak share lipstick yang sangat best!

yang ada masalah bibir kering macam gee boleh cuba lipstick ni sebab tekstur dia memang lembut sangat!!


tengok warna dia!!i likeee...


bila pakai bibir rasa lembab...lembut je tau!nie antara warna yang paling orang ramai suka!

kalau yang sekitar Terengganu boleh whatsapp gee untuk cuba sendiri lipstick toffee creme lipstick ni dan ada banyakkkkk lagi pilihan untuk korang cuba!


tu gambar gee pakai creme lipstick warna toffee...abaikan lah budak kecik tu..puas dah suruh senyum leklok..alih-alih jadi monster pulak..hadoi!

nak tanya details korang contact je gee k...

love,

gee
0139219135
Beauty Consultant Mary Kay



Apr 11, 2017

cc cream yang awesome!

gee nak share dengan korang pasal cc cream mary kay..1st try kat muka terus jatuh hati tau!

cc cream ni korang apply sebelom pakai make up or bedak muka...apa yang best selepas pakai muka rasa ringan...sangat bagus kita pakai bila nak keluar rumah sebab kandungan cc cream ni ada spf jugak...

yang gee perasan kulit muka semakin kurang kusam macam dulu..kulit gee dulu kering, kusam...huhu..sekarang rasa kulit macam makin sihat...dapat rasa la perubahan kulit dahulu & sekarang...Alhamdulillah...


gambar gee kat bawah tu gambar sebelom gee pakai cc cream..belom dipertemukan lagi..hahhaha...gambar atas gambar pakai cc cream sahaja tanpa bedak...best walaupon tak berbedak!

cc cream ni pun berfungsi merawat kulit kita tau!sebab tu parut jerawat gee kat dahi pun dah semakin pudar...hehe


kalau nak cuba boleh bagitau gee..nanti kita tengok korang tone mana..kena cari yang sesuai dengan kulit kita tau...pastu yang penting selamat digunakan...

whatsapp gee 0139219135

love,
Hazirah Mohd
Beauty Consultant Mary Kay

make over blog

ingatkan manusia je ke nak make over?nak cantik...haha

harini terasa nak guna expert pulak mencantikkan blog aku yang tak seberapa ni..entah..rasa nak cari mood baru..hopefully bertambah lah angka dalam akaun nuffnang aku tuh..kah!

dah lupa macam mana aku jumpa blog sis hawa ni..jatuh hati sebab harga berpatutan sangat!semoga bertambah rezeki sis hawa!nie aku bagi dia punya link..hehe


aku baru je email dia pagi tadi..masih lagi dalam proses perbincangan nak buat macam mana..

tak sabar nak tengok hasil make over nanti..hehe

korang yang sedang mencari penyelesaian untuk masalah kulit muka boleh whatsapp je k..nombor ada kat gambar tu..hehe..meh aku consult & explain details tentang penjagaan wajah..hehe...apa yang paling penting, sebelom korang cuba produk di pasaran, pastikan produk tu telah diuji makmal keberkesanan dia..bukannya main packing je krim kilo dari luar..haha!


semoga bertambah mood aku untuk update blog lepas ni!

thank you korang sudi singgah!

love!